Koliko stane 3D tisk in kdaj ga lahko uporabimo?

Prototip

Za 3D tisk se največkrat odločimo ko potrebujemo prototip izdelka, ki  ga razvijamo. Prototip je idealen vizualni in funkcionalni pripomoček, ki v procesu razvoja skrajša čas razvoja, olajša komunikacijo med zaposlenimi,  naročnikom in izvajalcem ter zniža stroške in pohitri izdelavo od razvoja do implementacije izdelka na trg.
Veliko uveljavljenih podjetij, kot tudi start-upov nam je že zaupalo svoje prve kose, več o naših projektih in kaj vse smo pomagali razviti si lahko preberete v zavihku PROJEKTI.

Ali lahko posredujemo okvirno ceno za 3D print?

Osnova za izdelavo modela oz. 3D printa je datoteka s končnico .stl ali .stp. Na osnovi poslanih datotek lahko izračunamo točno ceno za izdelavo. Pogoj je, da stranka točno ve s katero  slojevito tehnologijo želi imeti narejeni prototip/ print/model. Cen brez poslanih datotek ni mogoče oceniti, saj je odvisna od časa tiskanja, velikosti kosa, višine, debeline nanosa materiala in seveda izbrane tehnologije. Po izkušnjah so najcenejši printi iz mavčnega prahu in  livarskega peska. Velikokrat se zgodi, da stranka še ne ve s katero tehnologijo bi se projekta lotila, zato priporočamo, da se osebno oglasi v naših prostorih, kjer lahko materiale tudi pokažemo in svetujemo.

Katera tehnologija je najprimernejša za izdelavo izdelka?

Postopek izdelave izdelka je odvisen od velikosti, tehničnih lastnosti (material, površina, barva…), števila kosov. Pri izdelavi prototipa/modela/prvega kosa moramo vedno izhajati iz namena,  kakšnemu namenu bo služil prototip (ali je oblikovno, mersko, konstrukcijsko ustrezen,  za testiranje izdelka, materiala, testiranje trga…)? Iz te osnove izberemo najprimernejšo tehnologijo ali kombinacijo le teh. Nobena tehnologija ni najboljša. Vse so dobre, vsaka služi svojemu namenu. Vabimo vas, da si jih ogledate TUKAJ.

Katere podatke potrebujete za pripravo ponudbe?

Za izdelavo ponudbe potrebujemo sledeče podatke: datoteko s končnico (za plastične kose in livarske forme .stl, .stp, za kovinske kose za razrez, rezkanje in krivljenje .dwg, .dxf.); število želenih kosov, želeno površino, barvo, ter kratek opis za kakšen namen potrebujete prototip/model/izdelek, saj vam na ta način izberemo najprimernejšo tehnologijo oz. kombinacijo tehnologij za izdelavo.