5 x 3D tisk = 5 x hitrejši razvoj

Nove ideje so vedno razburljive!

Vendar kako idejo iz papirja spraviti v realnost in se izogniti dolgi, neučinkoviti ter dragi poti razvoja? Ustrezen pristop in namenu primeren prototip vaš proces izdelave pospeši in poceni.

Kaj je prototip?

Prototip je idealen vizualni in funkcionalni pripomoček. V procesu snovanja vam skrajša čas razvoja, olajša komunikacijo med zaposlenimi,  naročnikom in izvajalcem ter zniža stroške in pospeši izdelavo od razvoja do implementacije izdelka na trg.

 

Zakaj narediti prototip?

 • Hitro prepoznanje napak zniža stroške

  Prva inovacija vedno vključuje riziko da stvari ne stečejo kot bi morale. Z izdelavo prototipa lahko hitro vnašate spremembe in popravke na izdelku.

 • Predvidevanje natančnejših stroškov razvoja

  V primeru fizičnega modela si lažje predstavljamo izdelek, opredelimo nadaljnje faze razvoja in predvidimo stroške.

 • Razumevanje tehničnih preprek

  Saj poznate tisti stavek »če bi delal še enkrat, bi…« Z razvijanjem funkcionalnega prototipa ste prisiljeni obravnavati tako predvidene kot nepredvidene tehnične izzive. Nato lahko te rešitve uporabite za bolj elegantno zasnovo končne rešitve.

 • Preprečevanje konfliktov

  Zaradi različnih izkušenj in domnev se pojavljajo razlike v mnenjih. S prototipi lahko hitro izvedete več različnih variant izdelka, primerjate rezultate in najdete rešitev.

 • Zagotovite si finančno podporo

  S prototipom dokažete izvedljivost produkta, zmanjšate tveganje za naložbe in tako povečate verjetnost financiranja vaše ideje.