Chemets v družbi z več kot 80 udeleženci iz tujine

Naravoslovnotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani je organizirala mednarodno 8. Konferenco informacijskih in grafičnih tehnologij, ki je potekala 7. in 8. junija 2018 v Ljubljani.  Prisotnih je bilo več kot 80 kolegov iz tujine (Belgije, Belorusije, Bolgarije, Češke, Hrvaške, Slovaške in Srbije) in Slovenije.

Na konferenci so bili predstavljeni številni prispevki, katere je izbrala in ovrednotila mednarodna skupina strokovnjakov ustreznih področij. Poleg štirih vabljenih predavanj uglednih strokovnjakov s področja grafike – dr. Gorazda Goloba, dr. Tomislava Stipančića, dr. Matjaža Kunaverja in predstavnice Chemetsa ga. Barbare Wilkesmann Hočevar, je bilo na konferenci predstavljenih tudi 22 predavanj in 28 postrov, z najrazličnejših področij grafike, tiska in medijskih tehnologij.

Konferenca je omogočila edinstveno priložnost druženja raziskovalcev in strokovnjakov z različnih področij grafičnih komunikacij, z namenom delitve znanja in razprave, hkrati pa je zagotovila izhodišča za nadaljnji razvoj področij, ki so jih pokrivale tematike dogodka.

Prvi del našega prispevka si lahko preberete tukaj.