Si želiš nositi kose iz serije Game of Thrones?

Odgovorov, zakaj je serija tako uspešna je mnogo. Nas predvsem navdušuje vrhunska izdelava rekvizitov, ki pa zagotovo tudi mastno stanejo. Zato je tudi pri takšnih dejavnostih uporaba 3D tehnologij izredno smiselna.  Za vse ljubitelje omenjene serije, smo poiskali nekaj rekvizitov oz. reprezentativnih predmetov, ki bi si jih želel imeti vsak fan! S pomočjo 3D tiska si lahko omislimo nakit, kot ga vidimo v seriji ali pa zgolj natisnemo naš najljubši lik. V tem primeru, bi bil najbolj primeren 3D tisk na osnovi ekstrudiranja materiala, več o tej tehnologij pa smo pisali v tem blogu.
Brezplačne STL. datoteke za 3D tisk, si lahko prenesete tukaj, plačljive (a tudi malo lepše dizajne) pa na tej povezavi.

Kako dobičkonosna je serija?

Igra prestolov, ki jo snemajo tudi v Dubrovniku, mestu prinese 10 milijonov evrov prihodkov na leto ter zaposluje več kot 1000 domačinov. Mesto, kjer je HBO začel snemati serijo že leta 2011, je v Igri prestolov domovanje družine Lannister in s tem Kraljevega pristana (King’s Landing). Domačini že nekaj časa ponujajo vodene oglede po poteh krvi in spletk, skupina, ki jo popeljejo po lokacijah Igre prestolov, pa vsak dan šteje približno 100 ljudi. Serija prek takšnih podjetnih podvigov prinaša službe, turiste in denar. Za sodelovanje pri seriji se vsako leto prijavi približno 10.000 kandidatov, od katerih jih 1000 delo tudi dobi, med njimi tudi kot statisti, ki delajo za 30 evrov na dan. (Vir: Dnevnik)

Foto: shapeways, myminifactory