Koliko stane 3D tisk in kdaj ga lahko uporabimo?

Prototip povodca

Prototip

Za 3D tisk se največkrat odločimo ko potrebujemo prototip izdelka, ki ga razvijamo. Prototip je idealen vizualni in funkcionalni pripomoček, ki v procesu realiziranja skrajša čas razvoja, olajša komunikacijo med naročnikom in izvajalcem, zniža stroške in pospeši implementacijo izdelka na trg.
Veliko uveljavljenih podjetij, kot tudi start-upov nam je že zaupalo svoje prve kose, več o naših projektih in kaj vse smo pomagali razviti si lahko preberete v zavihku PROJEKTI.

Ali lahko posredujemo okvirno ceno za 3D print?

Osnova za izdelavo modela oz. 3D printa je datoteka s končnico .stl ali .stp. Na osnovi poslanih datotek lahko izračunamo točno ceno za izdelavo. Cene brez poslanih datotek ni mogoče podati, saj je odvisna od časa tiskanja, velikosti kosa, višine, debeline nanosa materiala in seveda izbrane tehnologije. Velikokrat se zgodi, da stranka še ne ve s katero tehnologijo bi se projekta lotila, zato priporočamo, da se osebno oglasi v naših prostorih, kjer lahko materiale tudi pokažemo in svetujemo.

Katera tehnologija je najprimernejša za izdelavo izdelka?

Postopek izdelave izdelka je odvisen od velikosti, tehničnih lastnosti (material, površina, barva…), števila kosov. Pri izdelavi prototipa/modela/prvega kosa moramo vedno izhajati iz namena (ali je oblikovno, mersko, konstrukcijsko ustrezen,  za testiranje izdelka, materiala, testiranje trga…)? Iz te osnove izberemo najprimernejšo tehnologijo ali kombinacijo le teh. Vabimo vas, da si jih ogledate TUKAJ.

Katere podatke potrebujete za pripravo ponudbe?

Za izdelavo ponudbe potrebujemo sledeče podatke: datoteko s končnico (za plastične kose in livarske forme .stl, .stp, za kovinske kose za razrez, rezkanje in krivljenje .dwg, .dxf.); število želenih kosov, želeno površino, barvo, ter kratek opis za kakšen namen potrebujete prototip/model/izdelek, saj vam na ta način izberemo najprimernejšo tehnologijo oz. kombinacijo tehnologij za izdelavo.