Trije najboljši slovenski start-upi so prototip izdelali v Chemetsu

Z veseljem ugotavljamo, da so med njimi trije start –upi, ki so svoje prototipe razvijali ravno v Chemets-u. Skupaj smo na osnovi naših znanj in njihovih potreb poiskali najprimernejšo 3D tehnologijo, tako prihranili čas in stroške, ter ustvarili izdelke, ki danes žanjejo uspehe po celem svetu. 

3D tehnologije so postale pomemben element pri razvijanju novih inovativnih izdelkov. Prednosti so kratek čas izdelave, tiskanje velikih kosov, fleksibilnost izdelave majhnih serij oz. tudi samo enega kosa. Kompleksnost predmeta in zaprti koti  ne predstavljajo ovir. Podjetje lahko s svojo razvojno idejo preide na 3D tehnologije v katerikoli fazi razvoja. V Chemetsu smo nudili podporo mnogim, v različnih fazah – od idejnega izrisa do konstrukcije in realizacije predmeta.

Kot so zapisali na portalu startaj.si, so lani start-upi, ki so jih doma in po svetu ustanovili Slovenci, od vlagateljev zbrali rekordnih 114 milijonov evrov. To je dvakrat več kot leta 2014 in toliko kot v prejšnjih sedmih letih skupaj.  Veselimo uspeha mladih podjetij in smo izredno ponosni, da smo lahko pomagali uresničiti briljantne ideje.

Merilnik gleženjskega indeksa, visokotehnološki  medicinski pripomoček so zasnovali v podjetju Mesi, potek projekta in kako je Chemets pripomogel pri razvoju prototipa, smo podrobneje opisali v našem blogu. V Mesiju so v letu 2015, tako kot so tudi načrtovali, za sto odstotkov povečali prihodke v primerjavi z 2014, in sicer s 300 tisoč na 600 tisoč evrov.

Za podjteje Zkotz smo natisnili elemente dizajnerske stekleničke za vodo Equa,  s katerimi so preverjali mersko in oblikovno ustreznost. Sicer pa je start-up poznan tudi po svoji kavni skodelici goat mug. Prihodke so lani krepko povečali, in sicer s 600 tisoč evrov v 2014 na 1,6 milijona evrov v 2015.

V Chemetsu smo ustvarjali tudi za podjetje Visionect, ki izdeluje elektroniko in programe za elektronski papir. Poleg zgoraj omenjenih start – upov smo ponosni tudi na sodelovanje z ekipo Lishinu (več o projektu na blogu), ki  je ustvarila prostoročne  pasje povodce in na skupno delo s podjetjem  Kinestica, katerih poslanstvo je ustvarjati inovativne medicinske naprave.

Lahko zapišemo, da 3D svet premika meje, še lepše pa jih je premikati skupaj s slovenskimi podjetji. Majhnost ni ovira, ovira je le, če ne sprejmemo novosti in ne gledamo v prihodnost.

Preberi si celoten članek Eksplozivna rast malih podjetij.