Bi lahko OSKARJA izdelali v Chemetsu? Seveda, z uporabo 3D tiska.

Chemets ima na razpolago različne tehnologije s katerimi lahko naredimo imitacijo ulitka ali pa ulitek sam.  Če se vam v prihodnosti približuje dogodek, kjer bi potrebovali podeliti lično priznanje ali nagrado, vam v podjetju glede na vaše potrebe in želje, svetujemo pravo tehnologijo s katero bodo tudi vaše nagrade tako blesteče kot sam OSKAR.

Za nami je že 88. podelitev oskarjev!

Najodmevnejše filmske nagrade OSKAR so bile prvič  podarjene v hotelu Roosevelt. Od takrat dalje, vsakega januarja pričnejo z izdelavo novih prestižnih nagrad, ki jih od leta 1982 izdelujejo v podjetju R.S. Owens & Company. Kipec je narejen iz pozlačene zlitine. Visok je 34 cm in ima 3,85 kg. Kipec upodablja viteza z mečem, ki stoji na zvitku filma. Predstavljal naj bi prvotne veje Ameriške filmske akademije, igralce, scenariste, režiserje, producente in tehnike.

Izdelava oskarjev skozi čas

Kipci predstavljeni v začetnih slovesnostih so bili pozlačeni in iz čistega brona. Zaradi pomanjkanja kovinskih materialov med drugo svetovno vojno, so bili oskarji prva tri leta iz pobarvanega mavca. Po vojni je akademija povabila prejemnike nagrade oskar, da mavčne oskarje zamenjajo za pozlačene in kovinske. A to ni edinkrat, ko akademija ni podelila zlatih oskarjev. Častni oskar, ki ga je prejel komik Edgar Bergen (znan po svoji leseni lutki Charlie McCarthy), je bil izdelan iz lesa s premičnimi usti.