Voxeljet - vlivanje v beton

Utrinki – mednarodni sejem Formnext 2017

Sejem Formnext, ki je potekal od 14. – 17. novembra 2017 v Frankfurtu, je ponujal veliko novosti tam pa je bil prisoten tudi Chemets z našim poslovnim partnerjem Voxeljet.

Sejem že vrsto let predstavlja različne 3D tehnologije tiska in možnosti izbire materialov. Proizvajalci tiskalnikov sledijo trendu, da bi se jih v večjem obsegu umestilo v proizvodne procese. Mednarodni sejem daje poudarek na sedanjo in prihodnjo uporabo 3D tehnologij ter njihov vpliv na razvoj izdelkov in industrijsko proizvodnjo.

Voxeljet – logotip v betonu

Na sejmu je voxeljet predstavil najrazličnejše uporabe 3D tiska. Voxeljet  je na sejmu predstavil nov 3D tiskalnilk HHS (high speed sintering), ki predstavlja odprt sistem, ki omogoča uporabo tudi drugih materialov.

Na sejmu je bilo možno videti tudi voxeljetov logotip izdelanega iz betona na podlagi tiskanega peščenega kalupa. Prednosti tiskanega kalupa so v hitrosti izdelave, kompleksnosti kosa ter prihranku časa in denarja. Potencial tovrstnega 3D tiska je mogoče aplicirati na izdelavo izdelkov iz betona in umetnega kamna v arhitekturi in gradbeništvu.

 

V spodnji galeriji si poglejte nekaj utrinkov iz sejma od uporabe v modni industriji do klasičnih industrijskih kosov.